Duchenne Parent Project

Gepubliceerd op: 25 maart, 2020

Elk jaar roei­en wij met 9 da­mes van ons dis­puut “Bot­lek”, van de Rot­ter­dam­se Vrou­we­lij­ke Stu­den­ten Ver­ee­ni­ging, de EY-Par­the­non Ring­vaart Regatta. Ook dit jaar heb­ben we weer een fa­na­tiek team dat de 100 km gaat roei­en in een 8-boot en heb­ben we be­slo­ten ons in te zet­ten voor het Duchenne Parent Project.

 
Duchenne spierdystrofie is een ziekte die voornamelijk bij jongens voorkomt en waarbij het spierweefsel geleidelijk wordt afgebroken. Rond het 10e levensjaar krijgen de meeste kinderen al problemen met lopen en raken afhankelijk van een rolstoel. Ook wordt het steeds moeilijker om de armen te gebruiken. Als de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden, is beademing nodig. Dit gebeurt meestal rond de 20 jaar. Duchenne spierdystrofie is uiteindelijk fataal, omdat ook de hartspier steeds zwakker wordt.
 
Er is de laatste jaren succesvol onderzoek gedaan naar mogelijkheden om het ziektebeeld te vertragen, de zorg is verbeterd en de levensverwachting is gestegen door betere behandeling, maar de tijd dringt! Om een behandeling te ontwikkelen waardoor ook de jongens die nu met deze ziekte leven kunnen genezen, is nog veel meer onderzoek nodig. En geld.
 
Daarom gaan wij roeien voor Duchenne.  Sponsor jij ons op de weg naar de 100 kilometer?
 

Liefs, Dominique, Maaike, Larissa, Emmy, Bette, Maartje, Tosha, Romee en Laurien.

white gradient