Voordelen en privileges die u zou kunnen verliezen

U heeft geen dekking.

Het belangrijkste nadeel van het niet verlengen van uw zorgverzekering tijdens de uitstelperiode van de zorgverzekering is dat u geen dekking heeft. De verlopen polis biedt u geen enkele verzekeringsdekking, en zelfs als u een nieuwe aanpak aanvraagt, kan het dagen duren voordat u er een krijgt. Gezien de kosten van medische behandeling en ziekenhuisopname is het niet verstandig om ook maar een dag zonder verzekering te zitten.

Je verliest een no-claim bonus

no-claim bonus is een van de meest aantrekkelijke kenmerken van zorgverzekeringen. Het is een stimulans die de zorgverzekering maatschappijen geven aan hun klanten die binnen een jaar geen claim indienen. Het wordt gegeven als een cumulatieve bonus of een korting op de premie. Een cumulatieve bonus betekent dat uw dekkingsbedrag voor het volgende jaar toeneemt, afhankelijk van de bonus, terwijl de premie gelijk blijft. 

U kunt ook korting krijgen op de premie voor het volgende jaar.

Overdraagbaarheid van beleid als u uw polis laat vervallen, verliest u de mogelijkheid om deze over te dragen naar een nieuwe zorgverzekeraar. U moet de overdracht van een abonnement ten minste 45-60 dagen vóór de vervaldatum van een polis aanvragen.

Levenslange hernieuwbaarheid. Sommige verzekeringspolissen hebben een voorziening voor levenslange hernieuwbaarheid, en als u uw plan laat vervallen, verliest u dit voorrecht.

Ikverzekerhetbeste.nl